Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι επόμενες κινήσεις Κυρ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα – «Κόντρα» για ακίνητη περιουσία πολιτικών και υποψηφιότητα Μιθριδάτη

Η ακίνητη περιουσία των πολιτικών είναι το νέο «μήλον της έριδος» στον δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ζητούν εκατέρωθεν δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης έριξε η υποψηφιότητα του γνωστού ράπερ Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο για την κάλπη δίνουν οι πολιτικοί συντάκτες Μαρίνα Παπαδάκη και Γιώργος Παντελάκης.

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης προκάλεσε η ανακοίνωση από τον Αλέξη Τσίπρα της υποψηφιότητας Μιθριδάτη στο νότιο τομεά της Αθήνας. Επικαλούμενη παλαιότερες αναρτήσεις του μουσικού, η Νέα Δημοκρατίας εξαπέλυσε «πυρά», τονίζοντας ότι «αναπαράγουν τις χειρότερες ομοφοβικές και σεξιστικές “στερεοτυπίλες“».

«Για τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα “στραβά μάτια”;«, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

ΝΔ: Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε δηλώσεις εκ των υστέρων από τον Μιθριδάτη – Μιλούν οι αναρτήσεις του από μόνες τους

Απαντώντας ο Μιθριδάτης έκανε λόγο για δεξιά τρολ που χρησιμοποιούν τη σάτιρα για να χρεώσουν σε εκείνον τις απόψεις τους, σημειώνοντας ότι μια ζωή έπαιρνε ρόλους. «Έχω πολλά χρόνια έκθεσης στις πλάτες μου αγαπητοί μου και ο κόσμος με έχει κρίνει ήδη. Ξέρει πως πάντοτε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα. Πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες», δήλωσε.

Μιθριδάτης: Η απάντηση για τα σεξιστικά του σχόλια – «Πάντα θα είμαι κόντρα στις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες»

«Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θυσιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό των ψήφων. Οι δηλώσεις στο παρελθόν του Μιθριδάτη είναι απόλυτα καταδικαστέες και όλες αυτές οι σεξιστικές συμπεριφορές και σαφώς θα πρέπει να καταδικάζονται από όλες και από όλους», τόνισε η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. «Εν τω μεταξύ, όπως είχε προαναγγείλει, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο του κυβερνώντος κόμματος για οικία του στην Πάρο που διαθέτει προς ενοικίαση κατά τους τουριστικούς μηνες, δημοσιοποίησε αναλυτικά τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασής του, τονίζοντας ότι αποδεικνύουν ότι η περιουσία του έχει σημαντικά μειωθεί από τότε που εισήλθε στην πολιτική», σχολίασε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τολμάει να δώσει στη δημοσιότητα την εξέλιξη της περιουσίας του από τότε που ο πατέρας του κι αυτός μπήκαν στην πολιτική;», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης, τομέαρχης Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Ραγκούσης: Τι είχα όταν μπήκα στην πολιτική, τι έχω τώρα

Οι «τόνοι» ανέβηκαν και με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία που κάνει λόγο για οικία του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο, την οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαθέτει προς βραχυχρόνια μίσθωση AirBnb από το 2014.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το ζήτημα, δημοσιεύοντας το εξής: «Θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης όλα τα στοιχεία για την ενοικίαση της βίλας της Τήνου, την οποία έχει μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens, στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και στη δημοσιότητα, όπως θα έπραττε κάθε Ευρωπαίος πολιτικός σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ή μήπως έχει κάτι να κρύψει;».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία με όπλα το ψέμα και την τοξικότητα – Επιχειρεί μάταιη προσπάθεια αντιπερισπασμού για τη βίλα Ραγκούση

Ψέμα και τοξικότητα χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για προσπάθεια αντιπερισπασμού για τη βίλα του κ. Ραγκούση, αλλα καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται αναφέρει το κυβερνών κόμμα. «1) Το σπίτι δεν ανήκει στον Πρωθυπουργό, αλλά στη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 2) Δεν χτίστηκε με χρήματα του ΟΕΚ για «κοινωνικούς λόγους», όπως η βίλα του κ. Ραγκούση. 3) Το σπίτι ενοικιάζεται για μερικές ημέρες τον χρόνο. 4) Τα έσοδα από την ενοικίαση δηλώνονται κανονικά στην εφορία και στο Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού, το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά, περισσότερες φορές από κάθε άλλου πολιτικού αρχηγού», τόνισε η Νέα Δημοκρατία.

Στον δρόμο προς την κάλπη, οι «τόνοι» οξύνονται όλο και περισσότερο.

Οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η εντολή αυτοδυναμίας, με τον πρωθυπουργό να προβάλλει το κυβερνών κόμμα ως μόνη δύναμη σταθερότητας για τη χώρα.

Με τα γαλάζια στελέχη να τονίζουν τον υπαρκτό κίνδυνο ακυβερνησίας από μία εντελώς ετερόκλητη κυβέρνηση συνεργασίας – τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ 25 – που θα «απαιτεί» ατέρμονα παζάρια, όπως επισημαίνουν, προκειμένου να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις.

Παράλληλα, «ξεδιπλώνεται» και η γαλάζια στρατηγική για την 21η Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει «πάνω» του, όπως αναμενόταν, το βάρος της προεκλογικής καμπάνιας. Αυτή τη στιγμή, τα προεκλογικά σποτ «φωτίζουν» τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε όλους τους βασικούς τομείς, με βασικό σύνθημα το «Σταθερά-Τολμηρά-Μπροστά».

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μεσαία τάξη, οι νέοι, όπως φάνηκε και στην κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού και η «δεξαμενή» με τους αναποφάσιστους.

Τις επόμενες ημέρες, η προεκλογική καμπάνια θα εστιάσει και στο πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, οι βασικοί άξονες της οποίας αναμένεται να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση μετά το Πάσχα.

Η εκκρεμότητα της υποψηφιότητας Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει από την Αλεξανδρούπολη την υποψηφιότητά του στον Έβρο, μία κίνηση «συμβολική αλλά και ουσιαστική», όπως την έχει χαρακτηρίσει.

Έχει ανακοινώσει, από το Περιστέρι, την υποψηφιότητά του στη Δυτική Αθήνα, μία περιοχή που συνδέεται και με το ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Αναμένεται τώρα η απόφαση του πρωθυπουργού εάν η τρίτη περιφέρεια που θα επιλέξει είναι εκείνη της Α’ Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μη θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές και εάν αυτό θα ανακοινωθεί στην περιοδεία του στη Δυτική Θεσσαλονίκη που προγραμματίζεται, ενδεχομένως και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι προεκλογικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα

Τις καθημερινές πρωτοβουλίες για ανάδειξη της θετικής προγραμματικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ, με εκδηλώσεις, ομιλίες και περιοδείες συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Θα είμαστε καθημερινά δίπλα στους πολίτες για να δώσουμε λύση στα προβλήματά τους, ο κύριος Μητσοτάκης έχει επιλέξει το διχαστικό λόγο και την τοξικότητα επειδή δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, δεν νιώθει τα προβλήματα των πολιτών, είναι το μήνυμα που στέλνει στις συναντήσεις του με τους πολίτες. Ταυτόχρονα, αναπτύσσει το σχέδιο διακυβέρνησης του κόμματός του που συμπυκνώνεται στο τετράπτυχο: αύξηση μισθών μείωση τιμών ρύθμιση χρεών και ισχυρό, δίκαιο, αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

Παράλληλα με ειδικές θεματικές εκδηλώσεις παρουσιάζει τις προγραμματικές θέσεις του για κρίσιμα ζητήματα μαζί με την υλοποίησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη θα γίνει η παρουσίαση των προτάσεων για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του αυξημένου ιδιωτικού χρέους. Ανάλογες εκδηλώσεις προετοιμάζονται το επόμενο διάστημα για τις προγραμματικές θέσεις που αφορούν στην ασφάλεια στον τομέα των μεταφορών, με έμφαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και για την παρουσίαση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Στη τελική ευθεία μπαίνει και η ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, πιθανώς την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, θα «κλειδώσει» το 100% των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ήδη ανακοινωθεί το 75% των υποψηφιοτήτων. Συνεπώς αναμένεται να ανακοινωθεί το υπόλοιπο 25%. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη εάν μαζί θα ανακοινωθούν κάποια ή όλα τα ονόματα του Επικρατείας, ή αν θα τα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας σε δεύτερο χρόνο.

Ανάλυση: Μαρίνα Παπαδάκη, Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More