Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ΗΠΑ ίσως «φιλοξενήσουν» αγώνες Champions League το 2026

Μερικοί από τους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο, το UEFA Champions League, ίσως διεξαχθούν στα γήπεδα των ΗΠΑ ξεκινώντας από το 2026, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Αυτό φυσικά μπορεί να προκαλέσει την οργή των οπαδών των ευρωπαϊκών ομάδων, καθώς θα είναι αναγκασμένοι να δούνε τους αγαπημένους τους συλλόγους να παίζουν μακριά από τα γήπεδά τους και τους ίδιους.

Αν τυχόν πραγματοποιηθεί η πρόταση του Τσέφεριν, το 2026 θα είναι μια τρομερή χρονιά για τον «Βασιλιά των Σπορ» στην χώρα των ΗΠΑ, καθώς εκείνη την χρονιά η χώρα συνδιοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με τον Καναδά και το Μεξικό.

Η κορυφαία διοργάνωση των ευρωπαϊκών ομάδων έχει ήδη προγραμματισμένους τελικούς για τα επόμενα τρία χρόνια. Φέτος εκτός απροόπτου ο τελικός θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, την επόμενη χρονιά στο Λονδίνο, ενώ το 2025 στο Μόναχο.

Μιλώντας στο podcast “Men in Blazers” ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε πως όλα είναι πιθανά, ενώ άφησε να εννοηθεί πως σκέφτεται να διοργανώσει τον τελικό του 2026 στις ΗΠΑ.

«Είναι πολύ πιθανό το UEFA Champions League να «φιλοξενηθεί» από τις ΗΠΑ. Έχουμε ήδη αρχίσει να συζητάμε για αυτό, ωστόσο την μια χρονιά είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, την άλλη το Euro 2024, φέτος η Κωνσταντινούπολη, του χρόνου το Λονδίνο, μετά το Μόναχο. Μετά από όλα αυτά, θα δούμε τι θα κάνουμε. Πάντως είναι πιθανό».

Ο Τσέφεριν μάλιστα πρόσθεσε πως η διοργάνωση ενός αγώνα UEFA Champions League μπορεί να προσφέρει αρκετά υψηλές οικονομικές ανταμοιβές:

«Το ποδόσφαιρο έχει γίνει ένα εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα στις ΗΠΑ αυτό τον καιρό. Οι Αμερικανοί είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν για το καλύτερο και όχι για το χειρότερο. Με αυτόν τον τρόπο θα «ακολουθήσουν» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως και οι Ευρωπαίοι «ακολουθούν» το ΝΒΑ.

Είναι μια σημαντική και πολλά υποσχόμενη αγορά του μέλλοντος. Εμείς πουλάμε τα δικαιώματά μας πολύ καλά. Προς το παρόν, η χορηγία από τις ΗΠΑ είναι τόσο-όσο, αλλά στις ΗΠΑ η εμπορευματοποίηση είναι τελείως διαφορετική από την Ευρώπη, Σε αυτόν τον τομέα, οι Αμερικανοί είναι πιο ταλαντούχοι από τους Ευρωπαίους.

Οι οπαδοί φυσικά θα εξακολουθήσουν να σκέφτονται πως όλοι εμείς στην Ελβετία τα κάνουμε όλα για τα χρήματα, όμως δεν ξέρουνε πως αναδιανέμουμε το 97% των εσόδων μας. Τα έσοδα μας είναι τεράστια, όμως θα ήθελα να είναι πολύ περισσότερα από τώρα.

Αυτό που με έχει «σοκάρει» περισσότερο είναι το γεγονός πως το Euro 2020 παρακολουθήθηκε περισσότερο από τους τελικούς του ΝΒΑ εκείνης της χρονιάς. Το Euro είχε 30 αγώνες συνολικά, με την τηλεθέαση να φτάνει τα νούμερα που φτάνει το SuperBowl του NFL. Βάσει αυτού, πιστεύω πως θα τα πάμε πολύ καλά».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More