Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ΗΠΑ ορίζουν Ειδικό Απεσταλμένο στη Βόρεια Ιρλανδία τον Τζο Κένεντι ΙΙΙ

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε τον διορισμό ως Ειδικού Απεσταλμένου στη Βόρεια Ιρλανδία για Οικονομικές Υποθέσεις, τον Τζο Κένεντι ΙΙΙ, εγγονό του δολοφονηθέντος υποψηφίου για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι και ανιψιό του Προέδρου Τζον Κένεντι.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο εξέδωσε δελτίο τύπου ανακοινώνοντας την απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να διορίσει τον Τζο Κένεντι ΙΙΙ ως Ειδικό Απεσταλμένο στη Βόρεια Ιρλανδία για Οικονομικές Υποθέσεις

“Υπό αυτή την ιδιότητα, θα επικεντρωθεί στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και των επενδυτικών ευκαιριών στη Βόρεια Ιρλανδία προς όφελος όλων των κοινοτήτων, καθώς και στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Ιρλανδίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Λονδίνο.

Ο ρόλος του Τζο Κένεντι θα βασίζεται στην “μακροχρόνια δέσμευση των ΗΠΑ για υποστήριξη της ειρήνης, της ευημερίας και της σταθερότητας στη Βόρεια Ιρλανδία”, καθώς και στην διασφάλιση της ειρήνης όπως έχει επιτευχθεί στη Συμφωνία του Μπέλφαστ/Μεγάλης Παρασκευής.

Ο 42χρονος Κένεντι είναι μέλος μιας από τις πιο διάσημες οικογένειες της αμερικανικής πολιτικής, καθώς είναι εγγονός του δολοφονηθέντος υποψηφίου για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι και ανιψιός του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι.

Ο ρόλος του ειδικού απεσταλμένου είναι κενός από τότε που παραιτήθηκε ο Mick Mulvaney τον Ιανουάριο του 2021, έχοντας υπηρετήσει λιγότερο από ένα χρόνο στην διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More