Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Μανιάτες τίμησαν τον όρκο και την είσοδο των προγόνων τους στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

Tην είσοδο των Μανιατών ενόπλων, στον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα του Έθνους μας, στις 17 Μαρτίου του 1821, τίμησε με λαμπρές – πενθήμερες – επετειακές εκδηλώσεις, ο δήμος της Ανατολικής Μάνης.

Στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Αρεόπολη (Τσίμοβα), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης, κ.κ. Χρυσοστόμου του 3ου, τελέστηκε η επίσημη Δοξολογια, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου (εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού).

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Ανατολικής Μάνης, τροποποιήθηκε.

Οι εκδηλώσεις – όσες δεν ματαιώθηκαν – έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο της Αρεόπολης.

Σ’ αυτές, έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής, καθώς και αντιπροσωπείες χορευτικών, πολιτιστικών και λαογραφικών σωματείων και συλλόγων, απ’ όλη σχεδόν τη χώρα.

Ο δήμαρχος της Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τους προσκεκλημένους και τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ ακολούθησε, σύντομος χαιρετισμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου

” Ο όρκος και η είσοδος των Μανιατών στον Αγώνα του 1821, μας προτρέπουν να κρατήσουμε τους ανθρώπους εκείνους για πάντα στην καρδιά μας. Το ίδιο και τις αξίες που υπηρέτησαν οι άνθρωποι εκείνοι. Όταν είμαστε ενωμένοι, νικάμε πάντα. Ενωμένοι πάμε μπροστά. Η διχόνοια οδηγεί σε αποτυχίες και τραγωδίες “, ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Υπουργός, που στάθηκε και στη θωράκιση των συνόρων της χώρας, αλλά και στην παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο τιμόνι της χώρας ( ” Όσο το τιμόνι το κρατά ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν φοβόμαστε”, είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός).

Τις επετειακές εκδηλώσεις, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δώμνα Μιχαηλίδου, βουλευτές των κομμάτων, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και η Εκκλησία.

Παρόντες και εκπρόσωποι θεσμών, φορέων, συλλόγων και σωματείων.

Τις πενθήμερες εκκλησιαστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More