Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι οπαδοί της Νιουκάστλ ξεκίνησαν έρανο για να χτίσουν σχολείο στην μνήμη του Κριστιάν Ατσού

Οι οπαδοί της Νιουκάστλ, στην οποία αγωνίστηκε ο άτυχος 31χρονος Κρίστιαν Ατσού που έχασε την ζωή του στον φονικό σεισμό στην Τουρκία, έχουν ξεκινήσει έναν έρανο για να δημιουργηθεί ένα σχολείο στην Γκάνα, δηλαδή την πατρίδα του άτυχου ποδοσφαιριστή. Το έργο αυτό είχε ξεκινήσει από τον ίδιο τον Ατσού, πριν τον καταστροφικό σεισμό που του κόστισε την ζωή, με τους οπαδούς να θέλουν να ολοκληρώσουν το έργο προς τιμήν του 31χρονου.

Οι ομάδες της Νιουκάστλ και της Λίβερπουλ κράτησαν ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του Κρίστιαν Ατσού, στον μεταξύ τους αγώνα το περασμένο Σάββατο. Μία ομάδα οπαδών της Νιουκάστλ από το Ταϊνσάιντ, αποφάσισε να τιμήσει και με το παραπάνω την μνήμη του Κριστιάν Ατσού, εκπληρώνοντας μια επιθυμία που είχε ο ποδοσφαιριστής όσο βρισκόταν εν ζωή.

Ο Ατσού ήταν πρεσβευτής του ιδρύματος “Arms Around the Child” με το οποίο δούλευε μαζί ώστε να χτιστεί ένα νέο σχολείο στην Γκάνα, με το έργο να είχε ήδη ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες.

Οι οπαδοί από το Ταϊνσάιντ, προτρέπουν όλους του οπαδούς της ομάδας να βοηθήσουν κάνοντας δωρεές στον έρανο που έχουν ξεκινήσει ώστε να ολοκληρωθεί το «όνειρο» του Κριστιάν Ατσού, έχοντας ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 600 λίρες.

Ο σύνδεσμος των οπαδών από το Ταϊνσάιντ, δήλωσε όσον αφορά τον έρανο: «Ο Κριστιάν Ατσού ήταν ένας πολύ αγαπημένος άνθρωπος στο Ταϊνσάιντ και αυτό φάνηκε από το πόση αγάπη του έδειξαν οι οπαδοί της Νιουκάστλ αλλά και η ίδια η ομάδα. Μετά τον θάνατό του, ελπίζουμε να βρούμε έναν τρόπο να δώσουμε στους οπαδούς έναν τρόπο να δείξουν την εκτίμησή τους για την βοήθεια που έδωσε στον σύλλογο. Ας συγκεντρώσουμε λοιπόν χρήματα που θα δοθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ήταν μέλος ο Κριστιάν Ατσού, για να το κάνουμε αυτό».

Η Έλι Μίλνερ, από το ίδρυμα “Arms Around the Child” πρόσθεσε: «Ο Κριστιάν άγγιξε τις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων με το φιλανθρωπικό του έργο. Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε αυτή την κληρονομιά που μας αφήνει ζωντανή, συγκεντρώνοντας χρήματα για να ολοκληρώσουμε τα σχολικά κτίρια στην Γκάνα και να στηρίξουμε τα παιδιά που ο ίδιος αγαπούσε πάρα πολύ».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More