Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Ρώσοι «κάνουν τα πάντα» για να κρατήσουν τις θέσεις τους, λέει η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας

Η Ουκρανία ανέφερε σήμερα ότι σημειώνει περισσότερα εδαφικά κέρδη κατά τις πρώτες φάσεις της αντεπίθεσής της αλλά δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «κάνουν τα πάντα» για να υπερασπιστούν τα εδάφη που κατέλαβαν.

Η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει κατά 250 μέτρα κοντά στη μικρή πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, 200 μέτρα στο μέτωπο Τόρετσκ στην ανατολική Ουκρανία και 500 μέτρα έως 1 χιλιόμετρο στην κατεύθυνση του λιμανιού Μπερντιάνσκ.

Η Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κέρδισαν τον έλεγχο μιας περιοχής έως 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα αλλά δεν διευκρίνισε μέσα σε πόσο χρόνο.

«Ο εχθρός κάνει τα πάντα για να κρατήσει τις θέσεις που έχει καταλάβει», δήλωσε η Μαλιάρ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram σήμερα το πρωί.

Η ίδια δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστήριξη από αέρος και βάλλουν με σφοδρότητα κατά των ουκρανικών στρατευμάτων με πυρά πυροβολικού, και ότι τα ουκρανικά στρατεύματα συναντούν «συνεχώς ναρκοπέδια που συνδυάζονται με αντιαρματικές τάφρους».

«Όλα αυτά συνδυάζονται με συνεχείς αντεπιθέσεις από μονάδες του εχθρού σε θωρακισμένα οχήματα και τη μαζική χρήση ATGM (αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι) και drones καμικάζι», δήλωσε η Μαλιάρ.

Το Reuters δεν μπορούσε να εξακριβώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More