Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μπλε Σκαθάρια και Αουτσάιντερς στο χρηματιστήριο της κινηματογραφικής διασκέδασης

Η τρίτη εμπορική έκπληξη του καλοκαιριού μετά τη Μπάρμπι και τον Οπενχάιμερ είναι το Blue Beetle που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. Μαζί του, το Φεστιβαλικό «Αουτσάιντερς» που παντρεύει τον ανεξάρτητο με τον Εμπορικό Αμερικανικό κινηματογράφο. Ας δούμε αναλυτικότερα τις ταινίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα που αρχίζει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.

Η Ζουγκλοπαρέα 2

Τα αγαπημένα ίσως ζώα των παιδιών σας, επέστρεψαν με μια ολοκαίνουργια οικογενειακή περιπέτεια! Μαζί τους ο Maurice, ο πιγκουινότιγρος και η υπόλοιπη ζουγκλοπαρέα σε αναζήτησή τρόπου διάσωσης του δάσους, το οποίο εξαιτίας ενός εκρηκτικού που ενεργοποιείται από κάθε υγρή μορφή, κινδυνεύει να εκραγεί.

Σε αυτές τις ταινίες δεν χωράει κριτική. Μόνο τα παιδιά μπορούν να την κρίνουν. Η μεταγλώττιση πάντως είναι πολύ ευχάριστη.

Ένας άλλος κόσμος (Another World)

Ο Φιλίπ Λεμέσλ, ανώτερο στέλεχος σε αμερικανικό βιομηχανικό όμιλο, παρακολουθεί, ανήμπορος να αντιδράσει, την γυναίκα του να τον εγκαταλείπει. Αφοσιωμένος στη δουλειά του γίνεται ο καταλύτης που διαλύει τη σχέση. Παγιδευμένος από τις παράλογες απαιτήσεις των αφεντικών του και την καθημερινή ένταση, έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του. Θα μπορέσει να βρει τον χαμένο εαυτό του και τα δικά του θέλω;

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Στεφάν Μπριζέ επανασυνδέεται με τους αγαπημένους του ηθοποιούς Βενσάν Λιντόν και Σαντρίν Κιμπερλέν σε μια ρεαλιστική και ταυτόχρονα ευαίσθητη απεικόνιση των φαινομενικά ισχυρών αντρών της βιομηχανίας που δυσκολεύονται να παραμείνουν άνθρωποι.

Blue Beetle

Πάμε πάλι στο σύμπαν της DC, που -ευτυχώς- φέρνει πλέον πιο αξιοπρεπείς προσπάθειες από τις μύριες ανοησίες της Marvel. Από ένα παιχνίδι της μοίρας θα πέσει στην κατοχή του κεντρικού χαρακτήρα ένα αρχαίο κειμήλιο εξωγήινης βιοτεχνολογίας: ένας Σκαραβαίος που με την ιδιότητα του ξενιστή του χαρίζει μια απίθανη πανοπλία με απρόβλεπτες δυνάμεις. Η μοίρα του -όπως σωστά φαντάζεστε- θα αλλάξει για πάντα και θα μεταμορφωθεί στον υπερήρωα BLUE BEETLE.

Περισσότερα για την ταινία, σύντομα σε αναλυτική κριτική.

Dumb Money – Αουτσάιντερς

Η απόλυτη ιστορία Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, βασισμένη στα θεότρελα, αληθινά γεγονότα μιας ομάδας καθημερινών ανθρώπων που αναστάτωσαν την WallStreet και πλούτισαν μετατρέποντας το γνωστό κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών (Gamestop) στην πιο cool εταιρία του κόσμου. Ή για να ακροβολογούμε, που πλούτισαν, επέμειναν στις επιλογές τους και η WallStreet δεν τους αντάμειψε πλουσιοπάροχα, καθώς οι μικροεπενδυτές ποτέ δεν βγαίνουν πραγματικά πλουσιότεροι.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο Κιθ Γκιλ (Πολ Ντάνο), ο οποίος αρχίζει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τις επενδύσεις του. Η δημοφιλία των επενδυτικών του συμβουλών εκτοξεύεται, εκείνος και όσοι τον ακολουθούν πλουτίζουν, μέχρι τη στιγμή που οι εκατομμυριούχοι αρχίζουν να αντιδρούν και οι δύο πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με συγκλονιστικές αλλαγές. Η παράξενη εμμονή του με τις γάτες και τα σαχλά βίντεό του πείθουν κόσμο που έχει πλήρη άγνοια για τη λειτουργία του χρηματιστηρίου να επενδύσει τις μικρές του οικονομίες. Στην αρχή τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά· στη συνέχεια είναι δυσκολότερο το επόμενο βήμα.

Μοιάζει ελαφρώς με το «Μεγάλο Σορτάρισμα», έχει στοιχεία από το «Social Network» και βασίζεται στο βιβλίο του Μπεν Μέζριτς, «The Antisocial Network». Για να ακριβολογούμε, η ταινία διατηρεί τα φαν στοιχεία της πρώτης αναφοράς, το δράμα της δεύτερης και ψάχνει το κοινό της στο νεανικό κοινό της κωμωδίας. Η ταινία πάντως προβλήθηκε στο TIFF και το San Sebastian κερδίζοντας μετοχές και για το σινεφίλ κοινό. Αν κρατάμε κάτι είναι πως η Αμέρικα Φεράρα έχει ένα πολύ ενδιαφέροντα δεύτερο ρόλο.

Ο μικρός αδελφός

Στο «Μικρό Αδελφό», στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Ρόουζ μετακομίζει από την Αφρική στα προάστια του Παρισιού με τους δύο μικρούς γιους της. Σε διάστημα 30 ετών από την άφιξή τους στη Γαλλία μέχρι τις μέρες μας, παρακολουθούμε ένα συγκινητικό χρονικό δόμησης και αποδόμησης μιας συνηθισμένης οικογένειας.

Απαγορευμένα Παιχνίδια

Στη Γαλλία του 1940, με τη γερμανική εισβολή, πολλές οικογένειες αναγκάζονται να μετακινηθούν προς Νότο. Ένας βομβαρδισμός όμως θα τερματίσει πρόωρα το ταξίδι πολλών από το προσφυγικό καραβάνι. Ανάμεσα σ’ αυτούς και οι γονείς της 6χρονης Πολέτ. Η Πολέτ βλέποντας τους γονείς της να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια της, και έχοντας το νεκρό σκυλάκι της αγκαλιά, αρχίζει να περιπλανιέται σαστισμένη. Τα «Απαγορευμένα Παιχνίδα» είναι μια ταινία με ανθρωπιά για την απότομη ενηλικίωση.

*Όσο συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στα φεστιβάλ του κόσμου, δυστυχώς, δεν έχουμε τα αντίστοιχα αντανακλαστικά σε περιπτώσεις αλλαγών του προγραμματισμού. Η ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται υποστηρικτικά στο πλευρό των σινεφίλ με πιθανές ορθές επαναλήψεις και διορθώσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More