Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση εργασιών του 28ου Συνεδρίου Εκπαιδευτικών Ευρώπης

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 28ου Συνεδρίου Εκπαιδευτικών Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό την Αιγίδα της Ελληνικής πρεσβείας στο Βέλγιο.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε όπως προβλεπόταν, όλες οι ομιλίες έγιναν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του 28ου ΣΕΕΕ. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Α/Π της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πως «Το νέο Ταμείο Ανάπτυξης είναι μια πρόσθετη πιστοποίηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και παρότρυνε όλους τους εκπαιδευτικούς να μην χάσουν αυτή τη μεγάλη εικόνα της ΕΕ: ανθεκτική στις κρίσεις αλλά συνειδητή στο γεγονός ότι η περίοδος της αθωότητας – αφέλειας πέρασε. Μια Ευρώπη ασπίδα για την Δημόσια Υγεία, πολιτική ασφαλείας και διαφύλαξης των συνόρων της είναι δίπλα μας. Ο δρόμος για έναν Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης υλοποιείται και μέχρι το 2025 θα είναι πραγματικότητα στην ΕΕ».
Από τον Μητροπολίτη Αχαΐας τέθηκε ερώτημα για το θέμα άσκησης βίας στους διδάσκοντες και τη στήριξη που θα πρέπει να έχουν. «Δεν μπορείς να έχεις παιδεία αν ο καθηγητής δεν μπορεί να έχει μια ορισμένη εξουσία, εξουσία όχι βίαιη. Για αυτό η αλληλεπίδραση είναι σημαντική, και οι καθηγητές πρέπει να πλησιάσουν το παιδί, να υπάρχει εμπιστοσύνη και εγγύτητα», απάντησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, μέλος της Ακαδημίας του Βελγίου.
Συμπέρασμα χρήσιμο για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών που εργάζονται εκτός Ελλάδας είναι η δημιουργία πλατφόρμας ανταλλαγής απόψεων υψηλού κύρους που αποδίδει καρπούς πχ χρήση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δημιουργία επαφών και δικτυών συνεργασίας στις χώρες υποδομής κ.ά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More