Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οπαδική βία: Καταθέτουν τις προτάσεις τους οι αστυνομικοί διευθυντές – Σε άμεση εφαρμογή τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Η άμεση εφαρμογή των μέτρων κατά της οπαδικής βίας αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σήμερα οι αστυνομικοί διευθυντές καταθέτουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, οι οποίες, αφού μελετηθούν, θα ενταχθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αλλάζει.

Οι αστυνομικοί θα εμπλέκονται πλέον πολύ πιο ενεργά τόσο κατά τη διαδικασία των ελέγχων τις ημέρες των αγώνων, θα γίνεται ταυτοπροσωπία στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, αλλά και σε θύρες στις οποίες έχουν υπάρξει επεισόδια, σε χρόνους οι οποίοι δεν θα είναι ανακοινώσιμοι, θα γίνονται έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες για ύπαρξη τυχόν πολεμοφοδίων, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το πληροφοριακό δίκτυο.

Θα αξιοποιηθούν τόσο ανοιχτές πηγές, όσο και πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν οι αστυνομικοί, ενώ θα υπάρχει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους και τη δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την ίδια ώρα, για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνεχίζονται οι έρευνες από την ΕΛΑΣ σε δύο επίπεδα. Συγκεκριμένα, γίνεται αξιοποίηση του γενετικού υλικού που έχει ληφθεί τόσο από τους 105 συλληφθέντες, όσο και από αντικείμενα τα οποία άφησαν πίσω τους μετά τη συμπλοκή, είτε πρόκειται για μαχαίρια, κοντάρια και άλλα τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από τους αστυνομικούς και φυσικά το γενετικό υλικό, το οποίο ελέγχεται κατά πόσο είναι αξιοποιήσιμο, που βρέθηκε στα ρούχα αλλά και στο σώμα του άτυχου 29χρονου Μιχάλη. Επιχειρούν να γίνουν ταυτοποιήσεις και διασταυρώσεις για να βρεθεί ο ένοχος, ενώ παράλληλα αναλύονται και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.

Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για τις διαδρομές και τις επαφές που είχαν αναπτύξει στην Αθήνα, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και για νέα εντάλματα σύλληψης, πιθανότατα Ελλήνων που είχαν ρόλο καθοδηγητή των Κροατών χούλιγκαν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More