Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ορεστιάδα: Ανοιχτός σε διάλογο με τους αγρότες ο Σταύρος Κελέτσης

Την πρόθεση του να κάνει διάλογο με τους αγρότες της περιοχής σε μια προσπάθεια  να δοθούν λύσεις στα προβλήματα τους, εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, με αφορμή τις επικείμενες κινητοποιήσεις τους το Σαββατοκύριακο.

«Ο Έβρος το τελευταίο διάστημα έχει κατανοήσει την προσπάθεια που γίνεται στην Αθήνα και μέχρι τώρα έχουν υπάρξει αρκετές ευνοϊκές αποφάσεις που αφορούν το νομό», τόνισε χαρακτηριστικά  χωρίς να παραλείπει το γεγονός ότι «υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν  υπάρχουν μαγικές λύσεις , κάτι που πρέπει να δούμε σ  ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο .»

Στο ζήτημα των  πληρωμών τόνισε  ότι η βασική δόθηκε μειωμένη όμως τα χρήματα που έφυγαν από αυτή δόθηκαν στους αγρότες μέσω άλλων δράσεων (συνδεδεμένη , αναδιανεμητική, οικολογικά σχήματα ) ενώ επισήμανε  ότι λόγω μιας δυσλειτουργίας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές προχωρούνε αργά διαβεβαιώνοντας πως  θα δοθούν το Πάσχα.

Αναφερόμενος  στο αρδευτικό έργο Πετάλου το χαρακτήρισε  σημαντικό αλλά και δύσκολο, διευκρινίζοντας πως επειδή δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2025 πρότεινε  ίδιος, να υποβληθεί για την επόμενη περίοδο δλδ από τον Ιούνιο ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027 και να μην απενταχθει.

Παράλληλα είχε προτείνει, όπως είπε, να ενταχθεί το έργο του ΓΟΕΒ Ορεστιάδας που είναι  μικρό με λιγότερες δυσκολίες και την προοπτική να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2025 κάτι για το οποίο η Περιφέρεια είχε άλλη άποψη γι’ αυτό και δεν το κατέθεσε .

«Νομίζω πως δεν ξεκινάμε καλά είπε και Θα το δούμε στην πορεία .Μάλλον δεν καταλαβαίνουν την ιεράρχηση και τι ακριβώς γίνεται με την οικονομική διαχείριση τόνισε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας ότι έτσι  χάνεται ένα έργο του βορείου Έβρου .Σέβομαι τις αποφάσεις τους , αλλά αυτή τη στιγμή λειτουργούν εις βάρος του β. Έβρου» τόνισε με έμφαση.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατέληξε λέγοντας  ότι όσο θα είμαι εγώ σε αυτό το Υπουργείο θα κοιτάμε να λύνουμε ένα ένα τα προβλήματα της περιοχής βάζοντας τα σε μια σειρά ανάλογα με το  πόσο επιτακτική κρίνεται η επίλυση τους.

Σταύρος Κελέτσης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More