Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ορεστιάδα: Ημερίδα για την αξιοποίηση των εντόμων στις ζωοτροφές

Η αξιοποίηση των εντόμων σαν πηγή θρεπτικών συστατικών στις ζωοτροφές, είναι το θέμα ανοιχτής ημερίδας που διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 10  Μαΐου στην Ορεστιάδα και απευθύνεται στο ευρύ κοινό και κυρίως σε νέους αγρότες, κτηνοτρόφους ή και παραγωγούς, οι οποίοι απασχολούνται στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας.

Οι ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν την αξιοποίηση των εντόμων ως ζωοτροφή, καθώς και για κατανάλωση από τον άνθρωπο, τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν στη μαζική εκτροφή των εντόμων σε βιομηχανικό επίπεδο, την αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στη μαζική εκτροφή των εντόμων, τα αποτελέσματα από τη χρήση των εντόμων στη διατροφή των ζώων, την επίδραση της χρήσης των εντόμων στις ζωοτροφές σε παραμέτρους ευζωίας των ζώων, καθώς και τη λειτουργία μονάδας εκτροφής εντόμων.

Ομιλητές  θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Αθανασίου, ο μεταδιδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Ρούμπος, οι ερευνήτριες του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” κ. Κατερίνα Γρηγοριάδου και η κ. Μελίνα Σαββίδου, ο επίκουρος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηλίας Γιάννενας και ο ερευνητής του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” κ. Ιωάννης Κουφάκης.

Την διοργάνωση έχουν η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Ορεστιάδας της Π.Ε. Έβρου, με την  Αντιπεριφέρεια  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Χώρος διεξαγωγής το  αμφιθέατρο «Ζαφείρης Άμπας» της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More