Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ορθογραφικό λάθος σε μνημείο για τον Ισαάκ Νεύτωνα εντοπίστηκε από χρήστες των social media

Ένα νέο μεταλλικό έδρανο που τοποθετήθηκε κοντά στη γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης επιστήμονα Ισαάκ Νεύτωνα στη μνήμη του, έχει χαραχθεί με λανθασμένη ορθογραφία του ονόματος του. Το μικρό όνομα του Νεύτωνα στα αγγλικά πρέπει να γράφεται με διπλό “Α” και όχι με διπλό “S” (Isaac). Το έδρανο είναι παραγγελία του Συμβουλίου της ενορίας Κόλστεργουορθ και της περιφέρειας και βρίσκεται κοντά στην έπαυλη Γούλστχορπ στο Λίνκολνσαϊρ. Η εταιρεία που κατασκεύασε το έδρανο δήλωσε ότι το λάθος θα διορθωθεί.

«Δεν είμαστε όλοι προγραμματισμένοι όπως οι υπολογιστές, αυτά τα λάθη συμβαίνουν», δήλωσε ο εκπρόσωποςτης εταιρείας. Η γκάφα εντοπίστηκε από οξυδερκείς θεατές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα σχόλιο έγραφε: «Ο κόσμος δεν είναι μόνος του: Πάντα να ελέγχετε την ορθογραφία πριν αρχίσετε να κόβετε μέταλλο».

Ωστόσο, πολλοί άλλοι επαίνεσαν το περίπλοκο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει αναφορά στην ιστορία του μήλου που έπεσε στον κήπο του Γουόλστορπ Μάνορ, το οποίο ώθησε τον Νεύτωνα να σκεφτεί για τη βαρύτητα.

Ο Νεύτωνας, ο οποίος είναι θαμμένος στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, του αποδίδεται ότι έθεσε τα θεμέλια της επιστημονικής μας εποχής, με τους νόμους της κίνησης και τη θεωρία της βαρύτητας να στηρίζουν μεγάλο μέρος της σύγχρονης φυσικής και μηχανικής.

Πηγή: BBC

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More