Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Εθελοντές παρέχουν υλική βοήθεια στο ουγγρικό τάγμα “The Transcarpathian Dragons”

“The Transcarpathian Dragons” είναι το όνομα ενός τάγματος Ούγγρων εθελοντών που πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία, ανεξάρτητα από τον Ουκρανικό Στρατό, στο πλευρό των ομοεθνών Ουκρανών, Ρουθηναίων και Ούγγρων. Πήρε το όνομά της από την περιοχή Zakarpattia (Transcarpathia) της Ουκρανίας που φιλοξενεί σχεδόν 157.000 Ούγγρους.

Στις 23 Οκτωβρίου 2022, δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο Facebook που δείχνει τους πρώτους Ούγγρους στρατιώτες να μπαίνουν στο χωριό Ambarne, κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, κρατώντας μια ουκρανική και μια ουγγρική σημαία με μια τρύπα, σύμβολο της αποτυχημένης ουγγρικής επανάστασης του 1956.

Μια ομάδα Ούγγρων που είδε αυτό το βίντεο, αποφάσισε να βοηθήσει το τάγμα άμυνας, παρέχοντάς τους υλικό που δεν περιλαμβάνει όπλα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 300.000 ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να προσφέρουν αγαθά που είναι προσβάσιμα σε πολίτες, όπως μπαταρίες, drones και ζεστά ρούχα.

«Χρειάζεται πολλή ηλεκτρική ενέργεια για να τρέξει ένας σύγχρονος πόλεμος. Φέραμε πολλές μπαταρίες γι’ αυτούς, μεγάλες βιομηχανικές μπαταρίες, θηρία οκτώ κιλών, πολλές μικρότερες αλλά ισχυρότερες μπαταρίες τσέπης, drones, μη στρατιωτικό εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, αποστασιοποιητές, φλις και κάλτσες αναρρίχησης που χρησιμοποιούνται στα Ιμαλάια κατά τη διάρκεια του χειμώνα», αναφέρουν οι οργανωτές του Bala.

Η ομάδα είναι επίσης σε επαφή με τον καθηγητή Ferenc Sándor, ο οποίος μάχεται στη μονάδα και ταυτόχρονα συνεχίζει να δίνει ψηφιακά μαθήματα από τα χαρακώματα.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More