Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Σε live μετάδοση η έκρηξη στο Κραματόρσκ, τρόμος για Γάλλο ρεπόρτερ – Ξεχειλίζει η οργή στο Κρεμλίνο

Στο μέτωπο της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα Βίντεο-Ντοκουμέντο με έναν Γάλλο ανταποκριτή στην Ουκρανία να γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μεγάλης έκρηξης στο Κραματόρσκ, βόρεια του Ντονέτσκ, την ώρα που περίμενε να βγει ζωντανά σε εκπομπή στην τηλεόραση. Στο μεταξύ το Κρεμλίνο, παραδέχτηκε τις βαρύτατες απώλειες που υπέστη σε μια μόνο επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

H γαλλική τηλεόραση απαθανάτισε την τρομακτική στιγμή έκρηξης στο Κραματόρσκ της επαρχίας Ντονέτσκ.

Ανταποκριτής βρισκόταν σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το σημείο της πυραυλικής επίθεσης στην ανατολική Ουκρανία. Στο στούντιο, ο υπουργός οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, παρακολουθούσε άναυδος.

«Πάνω μας έπεσαν σπασμένα τζάμια. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη. Φοβηθήκαμε πολύ,αλλά είμαστε όλοι ασφαλείς. Τα χέρια μας ακόμη τρέμου και είμαστε λίγο σε κατάσταση σοκ, αλλά ξεφύγαμε» δήλωσε ο Πολ Γκανιέ, γάλλος δημοσιογράφος.

Και δημοσιογράφος της Bild τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης στην πόλη Ντράζκιφκα λίγο έξω από το Κραματόρσκ.

O πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάνει λόγο για προσπάθεια εξάντλησης της χώρας του, και ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 500 ρωσικά drones έχουν καταρριφθεί από τον Σεπτέμβριο.

«Έχουμε πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει μία παρατεταμένη επίθεση χρησιμοποιώντας drones Shahed. Πιθανότατα βασίζεται στην εξάντληση. Εξαντλεί τους ανθρώπους μας τις αντιαεροπορικές μας άμυνες, την ενέργειά μας. Αλλά ενεργούμε και κάνουμε τα πάντα ώστε οι τρομοκράτες να αποτύχουν τον στόχο τους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Το προεδρικό γραφείο ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συνόδου κορυφής Ουκρανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 3 Φεβρουαρίου στο Κίεβο, για την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη της χώρας.

«Οι Ουκρανοί χρειάζονται την υποστήριξή μας τώρα περισσότερο από ποτέ» ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Χτύπημα στη Μακίιφκα

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της Ρωσίας, η οργή ξεχειλίζει για την επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το πριν και το μετά από την ουκρανική πυραυλική επίθεση σε προσωρινούς στρατώνες στην Μακίιφκα του Ντονέτσκ.

Ρώσοι εθνικιστές και νομοθέτες ζητούν την τιμωρία διοικητών που αγνόησαν τους κινδύνους σε ένα από τα πιο θανατηφόρα χτυπήματα του πολέμου.

Επιμέλεια: Αθηνά Κοροβέση 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More