Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Το Κίεβο λέει πως κατέρριψε 16 από 30 ρωσικά drones – Η Ρωσία 4 ουκρανικά

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέρριψαν 16 από τα περίπου 30 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι τα οποία στάλθηκαν από τη Ρωσία να πλήξουν στόχους στην επικράτειά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο αεροπορίας στο Κίεβο μέσω Telegram.

Τα ρωσικά drones κινούνταν από νότια, νοτιοανατολική και βόρεια κατεύθυνση, σύμφωνα με την πηγή, ενώ στόχος ήταν ιδίως η περιφέρεια Τσερκάσι.

«Τη νύχτα, ο εχθρός εξαπέλυσε μαζική επίθεση εναντίον της περιφέρειάς μας Τσερκάσι με drones (…) Δυστυχώς, υπήρξαν πλήγματα σε βιομηχανική υποδομή στην (πόλη) Ουμάν», ανέφερε ο περιφερειάρχης Ιχόρ Τάμπουρετς μέσω Telegram.

Εξαιτίας των πληγμάτων «ξέσπασαν πυρκαγιές σε αποθήκες», ιδίως χώρους όπου «αποθηκεύονται σιτηρά», και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, πάντα κατά την ουκρανική αεροπορία.

Παράλληλα, η ουκρανική προεδρία ανέφερε πως πολιτικές υποδομές και αποθήκες επίσης υπέστησαν ζημιές στις περιφέρειες Μικολάιφ (νότια) και Ντνιπροπετρόφσκ (ανατολικά).

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ουκρανικό drone στην περιφέρεια Σμολένσκ (δυτικά) και άλλα τρία στην Κρασνοντάρ (νότια) περί τις 08:00 και τις 09:00 αντίστοιχα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More