Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οχάιο: Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι με τον εκτροχιασμό τρένου με τοξικά αέρια (video)

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναπάντητα μένουν πολλά ερωτήματα γύρω από το ατύχημα με τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε επικίνδυνα υλικά.

Ο καπνός κάλυπτε επί μέρες τον ουρανό της μικρής πόλης «Ανατολική Παλαιστίνη» του Οχάιο, με τους κατοίκους να φοβούνται ότι έχουν απελευθερωθεί καρκινογόνες ουσίες.

Την ανησυχία εντείνει το γεγονός ότι 3.500 ψάρια βρέθηκαν νεκρά. Αυτό είναι το δικό μας Τσέρνομπιλ, λένε οι κάτοικοι της «Ανατολικής Παλαιστίνης» του Οχάιο.

Δύο εβδομάδες μετά τον εκτροχιασμό φορτηγού τρένου που μετέφερε επικίνδυνα χημικά. Φοβούνται ότι έχουν απελευθερωθεί καρκινογόνες ουσίες και με κάθε σύμπτωμα, όπως πονοκέφαλος και τσούξιμο στα μάτια, τρομάζουν ακόμη περισσότερο.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν πραγματοποίησαν ελέγχους αλλά δεν έπεισαν όλους τους κατοίκους ότι ο αέρας και το νερό είναι ασφαλή.

Στην έκτακτη συνέλευση που έγινε στο γυμναστήριο της πόλης περίμεναν από τους υπεύθυνους της σιδηροδρομικής εταιρείας να τους διαβεβαιώσουν ότι θα αποκαταστήσουν το πρόβλημα αλλά εκείνοι δεν εμφανίστηκαν, επικαλούμενοι απειλή για την σωματική τους ακεραιότητα.

Με ειδικούς να τονίζουν ότι οι πραγματικές συνέπειες του ατυχήματος θα αποκαλυφθούν μετά από χρόνια, πολλές οικογένειες, ειδικά εκείνες με παιδιά, αρνούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Επιμέλεια: Παντελής Γκόνος

Σχετικές ειδήσεις:

Οχάιο: Πώς ο εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας με χημικά απειλεί μια πόλη – Η αντίδραση της κυβέρνησης Μπάιντεν

Οχάιο ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More