Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η φιλοσοφία του Ζακ Ντελόρ αντικατοπτρίζεται στο σύνθημα της ΕΕ «Ενωμένοι στη Διαφορετικότητα»

«O Ζακ Ντελόρ ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε» ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν στην τελετή μνήμης στο Μπερλεμόν, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προσέθεσε ότι ήταν ένας άνθρωπος πεπεισμένος ότι οι πολίτες εκπληρώνουν τη μοίρα τους με την ενασχόληση με την κοινωνία, βοηθώντας τον γείτονά τους.

«Όπως είπε ο ίδιος σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Η Ευρώπη, παρά τον κίνδυνο να υποκύψει στις διαιρέσεις της, παραμένει εξαιρετικά πλούσια στη διαφορετικότητά της. Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την ποικιλομορφία, ή ακόμα καλύτερα, να τη βοηθήσουμε να ανθήσει, για το κοινό καλό». Για τον Ζακ Ντελόρ, αυτή η κοινότητα του πεπρωμένου έπρεπε να βασίζεται στην αρχή της επικουρικότητας» επισήμανε.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι «σεβασμός στον πλουραλισμό σήμαινε σεβασμό στη διαφορετικότητα, όπως θα έλεγε ο Ζακ Ντελόρ».

Τέλος, η Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση που έχτισε δεν ήταν εναλλακτική στο εθνικό κράτος. Βλέπουμε αυτή τη φιλοσοφία να αντικατοπτρίζεται στο σύνθημα της Ένωσής μας σήμερα: “Ενωμένοι στη Διαφορετικότητα”».

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More