Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο άσχημος καιρός επηρέασε το φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης

O άστατος, φθινοπωρινός καιρός της Τρίπολης, ήταν ο πρωταγωνιστής (αρνητικός) στο φεστιβάλ ρίψεων ” Μανώλης Μανωλόπουλος ”.

Το κρύο, το ψιλόβροχο, οι αστραπές – βροντές και η υγρασία, επηρέασαν το φεστιβάλ ρίψεων, που οργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο δημοτικό στάδιο της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Στη σφυροβολία των ανδρών, ο Μιχάλης Αναστασάκης (έλειπε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης) ήταν 1ος με καλύτερη βολή στα 74,71 μ.

Δεύτερος ήταν ο Ιβάν Μεγκλεμπέη με 73,54 μ. και τρίτος ο Ορέστης Ντουσάκης (70,65 μ.).

Στη σφαιροβολία των ανδρών, πρώτευσε ο Οδυσσέας Μουζενίδης (φετινό ρεκόρ) με 19,85 μ. Δεύτερος ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι με 18,85 μ. και τρίτος ο Ιάσωνας Μαχαίρας με 17,86 μ.

Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης, αλλά και της χρονιάς, η επανεμφάνιση του 27χρονου ακοντιστή, Γιάννη Κυριαζή, μετά από χρόνια. Ήταν 1ος με καλύτερη βολή στα 75.90 μ., παρά τον άσχημο καιρό και το γλιστερό ταρτάν. Στόχος του είναι να πάρει αγώνες και να αποκτήσει επαφή με το αγώνισμα, ώστε να επανέλθει στις μεγάλες στιβικές εκδηλώσεις.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Άγγελος Μαντζουράνης, στη σφύρα των Κ – 20. Είχε βολή 78,30 μ. και σημείωσε ατομικό ρεκόρ (συνάμα, πέτυχε και την 2η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη).

Στη σφαίρα γυναικών, πρώτευσε η Μαρία Μαγκούλια με 15,07 μ. (φετινό ρεκόρ).

Επίσης, ο νεαρός Άγγελος Μοδιανάκης, με 54,21 μ. στο δίσκο της κατηγορίας Κ -20, έπιασε το όριο για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Ιερουσαλήμ.

Κατά τα λοιπά, ο Αρκάς Ιάσωνας Θανόπουλος (ΟΣΦΠ) ήταν πρώτος στο δίσκο ανδρών, με βολή στα 54,39 μ., ενώ η Ναταλία Μάγου (ΑΟ Ρόδου ΕΣ Σταματίου) ήταν πρώτη στη σφύρα γυναικών, με βολή στα 54,22 μ.

Ελπιδοφόρα ήταν και η εμφάνιση της Βαλεντίνας Δρακοπούλου (ΓΣ Αρκαδίας), στη σφύρα του Κ – 20. Είχε 62,98 μ., πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ (8η καλύτερη σφυροβόλος στην Ευρώπη για την κατηγορία της).

Τέλος, στη δισκοβολία των γυναικών, πρώτευσε η Κύπρια Παρασκευούλα Θρασύβουλου με 50,11 μ. (ρεκόρ).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More