Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Έλον Μασκ «ταράζει» και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Τον απειλεί με κυρώσεις στο Twitter

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε τον ιδιοκτήτη του Twitter Έλον Μασκ με κυρώσεις μετά την αιφνίδια αναστολή των λογαριασμών αρκετών δημοσιογράφων που καλύπτουν την εταιρεία.

Δημοσιογράφοι των New York Times, του CNN και της Washington Post ήταν μεταξύ εκείνων που αποκλείστηκαν από τους λογαριασμούς τους.

Η επίτροπος της ΕΕ Vera Jourova δήλωσε ότι η νέα πράξη της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες απαιτεί «τον σεβασμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης».

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε επίσης το Twitter ότι «η ελευθερία του Τύπου δεν μπορεί να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται κατά το δοκούν».

#Pressefreiheit darf nicht nach Belieben ein- und ausgeschaltet werden. Unten stehende Journalisten können auch uns ab heute nicht mehr folgen, kommentieren und kritisieren. Damit haben wir ein Problem @Twitter. pic.twitter.com/Cliuih8Gyq

— Auswärtiges Amt (@AuswaertigesAmt) December 16, 2022

Η Επίτροπος κ. Jourova δήλωσε ότι η είδηση για την αναστολή των δημοσιογράφων στο Twitter ήταν «ανησυχητική».

«Η πράξη της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες απαιτεί σεβασμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Αυτό ενισχύεται στο πλαίσιο της δικής μας Πράξης για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης», δήλωσε η ίδια.

«Ο Έλον Μασκ θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Και κυρώσεις, σύντομα».

Ο κ. Μασκ έγραψε στο Twitter ότι οι λογαριασμοί για τους οποίους ισχυρίστηκε ότι εμπλέκονται σε doxxing – ένας όρος που περιγράφει τη δημοσιοποίηση ιδιωτικών πληροφοριών στο διαδίκτυο – λαμβάνουν προσωρινή επταήμερη αναστολή.

Unsuspend accounts who doxxed my exact location in real-time

— Elon Musk (@elonmusk) December 16, 2022

«Οι ίδιοι κανόνες doxxing ισχύουν για τους “δημοσιογράφους” όπως και για όλους τους άλλους», έγραψε στο Twitter.

Μια εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε νωρίτερα στον τεχνολογικό ιστότοπο “The Verge” ότι η απαγόρευση σχετίζεται με τη ζωντανή κοινοποίηση δεδομένων τοποθεσίας.

Εκπρόσωπος των New York Times χαρακτήρισε τις αναστολές «αμφισβητήσιμες και ατυχείς».

Έρχεται μετά την υπόσχεση του κ. Μασκ να μηνύσει τον ιδιοκτήτη ενός προφίλ που παρακολουθεί το ιδιωτικό του τζετ.

Είπε ότι ένας «τρελός διώκτης» είχε χρησιμοποιήσει την κοινή χρήση ζωντανής τοποθεσίας για να βρει και να προσεγγίσει ένα όχημα που μετέφερε τα παιδιά του στο Λος Άντζελες.

Την Τετάρτη, το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό @ElonJet, καθώς και τον προσωπικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη του Jack Sweeney, 20 ετών.

Ο κ. Μασκ υποσχέθηκε έκτοτε να κινηθεί νομικά εναντίον του, καθώς και εναντίον των οργανώσεων που θέλησαν να κάνουν κακό στην οικογένειά του.

Πηγή: BBC

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More