Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ ηγήθηκε των εκδηλώσεων για την «Κυριακή της μνήμης» στο Λονδίνο (video)

Το Ηνωμένο Βασίλειο σίγησε για την Κυριακή της Μνήμης, καθώς ο Βασιλιάς Κάρολος ηγείται για πρώτη φορά του έθνους στην τιμή των ανδρών και των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους σε προηγούμενες συγκρούσεις.

Στις 11:00 τοπική ώρα στο Λονδίνο τηρήθηκε εθνική σιγή δύο λεπτών, με παρόμοιες τελετές σε πολεμικά μνημεία σε όλη τη χώρα. Η σιγή φέτος επιβλήθηκε από το χτύπημα του Big Ben σηματοδοτώντας την επίσημη επιστροφή σε λειτουργία μετά την τριετή συντήρηση του.

Στη συνέχεια, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ κατέθεσε στεφάνι στο Κενοτάφιο του Λονδίνου – είναι η πρώτη φορά ως μονάρχης ο ίδιος, μετά το θάνατο της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.
Ακολούθησε το στεφάνι της Βασιλικής Συζύγου, Καμίλα ,η οποία μαζί με τη πριγκίπισσα της Ουαλίας παρακολουθούσαν την τελετή από μπαλκόνι του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολούθησαν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα της Ουαλίας, και κατόπιν πολιτικών με πρώτο τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.
Κατόπιν περίπου 10 χιλιάδες βετεράνοι παρήλασαν μπροστά από το Κενοτάφιο του Ουάιτχολ.

Η Ημέρα Μνήμης εορτάζεται κάθε χρόνο εις μνήμη των πεσόντων σε όλους τους πολέμους. Είναι πάντοτε η Κυριακή μετά «την 11η μέρα, την 11η ώρα, του 11ου μήνα” και σηματοδοτεί την Ημέρα Εκεχειρίας του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου το 1918.

Aνταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More