Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο βομβαρδισμός της Γάζας «δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, θα δημιουργήσει νέα» λέει Πατριάρχης Ιεροσολύμων των Λατίνων

Ο βομβαρδισμός της Γάζαςδεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά μάλλον θα δημιουργήσει καινούργια“. Αυτό έγραψε ο καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa, Πατριάρχης Ιεροσολύμων των Λατίνων, σε επιστολή του προς την επισκοπή.

“Η συνείδηση και το ηθικό καθήκον μου επιβάλλουν να δηλώσω ξεκάθαρα ότι αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτό και δεν μπορούμε να μην το καταδικάσουμε”, γράφει ο καρδινάλιος από το Μπέργκαμο.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος για μια τέτοια θηριωδία. Ναι, έχουμε καθήκον να το επιβεβαιώσουμε και να το καταδικάσουμε. Η προσφυγή στη βία δεν είναι συμβατή με το Ευαγγέλιο και δεν οδηγεί στην ειρήνη. Η ζωή κάθε ανθρώπινου προσώπου έχει ίση αξιοπρέπεια ενώπιον του Θεού, ο οποίος μας δημιούργησε όλους κατ’ εικόνα Του. Η ίδια συνείδηση, ωστόσο, με μεγάλο βάρος στην καρδιά μου, με οδηγεί να δηλώσω με την ίδια σαφήνεια σήμερα ότι αυτός ο νέος κύκλος βίας έχει οδηγήσει σε πάνω από πέντε χιλιάδες θανάτους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες, γειτονιές ισοπεδωμένες και έλλειψη φαρμάκων, νερού και βασικών αγαθών για πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Πρόκειται για τραγωδίες που είναι ακατανόητες και που έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε απερίφραστα. Οι συνεχείς βαρείς βομβαρδισμοί που σφυροκοπούν εδώ και μέρες τη Γάζα μόνο θάνατο και καταστροφή θα προκαλέσουν και μόνο μίσος και αγανάκτηση θα αυξήσουν, και δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα, αλλά μάλλον θα δημιουργήσουν νέα. Είναι καιρός να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, αυτή η παράλογη βία”. Ο Pizzaballa υπενθυμίζει τους 18 “αδελφούς και αδελφές που χάθηκαν πρόσφατα” σε βομβιστική επίθεση, “και τις οικογένειές τους, τους οποίους γνωρίζουμε προσωπικά” είπε και ευχαριστησε τον Πάπα για την έναρξη μιας ημέρας προσευχής και νηστείας για την ειρήνη την επόμενη Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου.

Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More