Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμαρχος Νισυρίων Χρ. Κορωναίος στην εκδήλωση του Συλλόγου Νισυρίων Αμερικής

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη, ο Δήμαρχος Νισυρίων και επίτιμος πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, και τέως πρόεδρος του συλλόγου των Νισυρίων Αμερικής «Γνωμαγόρας», κ. Χριστοφής Κορωναίος, είχε συνάντηση με πολλούς Νισύριους στο Νισύρικο Σπίτι, το Σαββάτο 24 Ιουνίου, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Νισυρίων Αμερικής, που φέτος συμπληρώνει 120 χρόνια δράσης.

Ο κ. Κορωναίος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία των Νισύρικων συλλόγων της Αμερικής, από το 1903 με τον πρώτο σύλλογο που ιδρύθηκε με το όνομα «Μικρασιατικός Σύλλογος Νισυρίων ο Όμηρος», καθώς και στην μεγάλη προσφορά των Νισύριων της Αμερικής στο νησί τους τα δύσκολα χρόνια και στο έργο που προσέφεραν με την ανέγερση σχολείων και των Δημοτικών λουτρών. Αναφέρθηκε, επίσης, στον μεγάλο ευεργέτη της Νισύρου, τον κ. Νίκο Ανδριώτη, ο οποίος διέθεσε δύο εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών, τονίζοντας, ότι μαζί με τους αδελφούς Γιαννίδη αποτελούν παραδείγματα άξιων πατριωτών που τιμούν τη Νίσυρο.

Ο Δήμαρχος έκανε, επίσης, αναλυτική αναφορά στα έργα που έχουν εκτελεστεί σε όλους τους οικισμούς και στα έργα υποδομών που αφορούν ολόκληρο το νησί. Μίλησε για την κοινωνική πολιτική της Δημοτικής αρχής στα θέματα εργασίας και υγείας και κλείνοντας, κάλεσε όλους τους Νισύριους να λάβουν μέρος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. «Καλώ κάθε Νισύριο πολίτη, παρά τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις, να συμβάλει με την ψήφο του στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την ανάταση της Νισύρου”, είπε ο κ. Κορωναίος και συμπλήρωσε: “Με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες μας, με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμά μας και με κινητήριο δύναμη την εμπιστοσύνη σας αλλά και κυρίως την κριτική στα κακώς έχοντα, προχωρούμε όλοι μαζί και ολοκληρώνουμε τα έργα που θεμελιώσαμε για μια Νίσυρο της ανάπτυξης, της προόδου, της δικαιοσύνης, μια Νίσυρο που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές γεμάτοι υπερηφάνεια».

Πηγή: anamniseis.net

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More