Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Ηλίθιος” του Ντοστογιέφσκι: Μία παράσταση που ξεκινάει ως διάλεξη και εξελίσσεται σε κατάθεση ψυχής

Ο Ηλίθιοςτου Ντοστογιέφσκι, έρχεται στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις, και συγκεκριμένα τις επόμενες τρεις Τετάρτες, στις 17 και 31 Ιανουαρίου και στις 7 Φεβρουαρίου.

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης που έχει τη σκηνοθεσία και τη δραματουργία του έργου, καλεί σε μία παράσταση που ξεκινάει ως διάλεξη και εξελίσσεται σε μία προσωπική κατάθεση ψυχής, ενώ συνυπάρχει με το κοινό σε ένα εντελώς νέο είδος και τρόπο θεατρικής πράξης, τον οποίο η ομάδα Ντουέντε έχει ονομάσει «Θέατρο της πραγματικότητας».

“Είναι οκ να εκφράζεις την αλήθεια σου, να δέχεσαι την αλήθεια του άλλου”, είπε ο Νικόλας Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο έργο, προσθέτοντας ότι η ομάδα εμπνέεται από πάρα πολλά υλικά, μεταξύ των οποίων το θέατρο της επινόησης, το ψυχόδραμα, ο αυτοσχεδιασμός, η performance και προσπαθεί να πράττει την καθαυτή τέχνη, πέρα από το όποιο αφήγημα θα επιλέξει ως μύθο ή ως δραματουργικό επίκεντρο κάθε φορά. Φέτος, με τον “Ηλίθιο” κάνει την πιο ξεκάθαρη, μέχρι τώρα, πύκνωση αυτής της σπουδής, σε ένα έργο το οποίο έχει ένα σαφές δραματουργικό επίκεντρο, τον άνθρωπο, που οι άλλοι λένε ηλίθιο, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο “Ηλίθιος” του έργου είναι ένας σημερινός, αληθινός άνθρωπος που ζει ανάμεσά μας , εκφράζεται με ορθό λόγο και αγαπάει άνευ όρων….Βοηθάει στα προβλήματα, συμφιλιώνει σχέσεις και δείχνει τον δρόμο για το πώς μπορεί να βρεθεί η ευτυχία στη συνύπαρξη…ή σε ό,τι θέλει ο καθένας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More