Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καθηγητής Φώτης Κόκκοτος νέος πρόεδος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά

Ο καθηγητής Στατιστικής στη Βοστώνη, κ. Φώτης Κόκκοτος, αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, έπειτα από τις εκλογές που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του 75ου ετήσιου Συνεδρίου της Παλλακωνικής που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο.

Το συνέδριο τίμησε τον Τσάρλς Καπετανάκη, πρωτοπόρο στην ίδρυση των δύο ελληνικών σχολείων τσάρτερ στο Μπρούκλιν και στο Στάτεν Αϊλαντ και συνάμα πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής.

Η τιμητική πλακέτα θα του αποδοθεί προσεχώς από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Θεόδωρο Παυλάκο, ο οποίος, σε δηλώσεις του, εξήρε την προσφορά του κ. Καπετανάκη στην ομογένεια με την ίδρυση αυτών των σχολείων.

Το συνέδριο ξεκίνησε τo βράδυ της Τετάρτης, 31 Μαΐου, με το δείπνο καλωσορίσματος στο κοινοτικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου του Σικάγου. Την Παρασκευή έγιναν οι εγγραφές των αντιπροσώπων και ακολούθησε η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, με την απόδοση του απολογισμού από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Θεόδωρο Παυλάκο.

Το βράδυ, δόθηκε η μεγάλη επίσημη δεξίωση, στη διάρκεια της οποίας έγινε η ανακοίνωση των τιμητικών διακρίσεων, ενώ παράλληλα δόθηκαν και υποτροφίες σε επτά τελειοφοίτους Λάκωνες μαθητές, καθώς και φοιτητές πανεπιστημίων, που κατάγονται από τη Λακωνία.

Το Σάββατο, 3 Ιουνίου, έγιναν οι εκλογές που ανέδειξαν τον κ. Κόκκοτο νέο πρόεδρο της Παλλακωνικής, ενώ, επίσης, εξελέγησαν τα ακόλουθα πρόσωπα στο Δ.Σ.:

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ εκλέχτηκε ο Χρήστος Κόντος από το Σικάγο, αντιπρόεδρος Καναδά η Κατερίνα Ιατρόπουλου από το Μόντρεαλ του Καναδά, γραμματέας η Βαρβάρα Κόκκοτου από την Βοστώνη, ταμίας ο Γιάννης Γορανίτης από την Ουάσιγκτον και βοηθός Ταμία η Μαρία Αριανά από το Σικάγο.

Πηγή: anamniseis.net

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More