Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Λιγότερες βροχές και μικρή εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο

Μικρή εξασθένηση των θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο προβλέπεται από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Οι βροχές θα είναι όλο και λιγότερες και το σαββατοκύριακο ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε ηλιοφάνεια. Βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, στην Εύβοια και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και στα νοτιότερα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς Kελσίου και τοπικά στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι, θα φτάνουν στα ανατολικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο βαθμιαία οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη και την Εύβοια και θα εξασθενήσουν, ενώ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια. Ο βοριάς στο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More