Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ανάσα δροσιάς την Κυριακή – Επανακάμπτει την Πέμπτη ο καύσωνας

Σύντομη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών μέχρι την Τρίτη λόγω της σημαντικής ενίσχυσης των ανέμων. Διατήρηση της ζέστης στα κεντρικά και δυτικά της χώρας όλες τις ημέρες, με νέα κορύφωση των τιμών από την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή θα δροσίσει ελαφρά η ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς. Στα βόρεια και ανατολικά ο υδράργυρος θα φτάνει μέχρι τους 37 με 38 βαθμούς στα δυτικά και κεντρικά μέχρι τους 38 με 40 βαθμούς.

Ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, οι βοριάδες όμως θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο, έχοντας εντάσεις στα 5 με 7 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο τμήμα. 

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με τους ανέμους σε τάση ενίσχυσης φτάνοντάς τοπικά στα ανατολικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία εμφανώς πιο δροσερή θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και στην Θεσσαλονίκη με ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις το βράδυ και το θερμόμετρο από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα θα εξακολουθήσουν οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο να διατηρούν στα ανατολικά και βόρεια το θερμόμετρο μέχρι τους 36 με 37 βαθμούς, στην κεντρική όμως και δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα φτάνει μέχρι τους 39 με 40 βαθμούς.  Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με τους ανέμους τοπικά να φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω των ισχυρών βοριάδων που θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο πέλαγος θα συγκρατήσουν τη θερμοκρασία μέχρι τους 35 βαθμούς, σταδιακά όμως από Τετάρτη θα αρχίσουν να εξασθενούν οι άνεμοι και να ανεβαίνει και πάλι το θερμόμετρο. Νέος γύρος με πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας. 

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More