Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Δροσερή εβδομάδα με πολύ ισχυρούς βοριάδες από Τρίτη

Το θερμόμετρο σταδιακά θα αρχίσει να πέφτει καθώς το μελτέμι θα είναι αρκετά ισχυρό από την Τρίτη, δροσίζοντας αισθητά την ατμόσφαιρα. Παρόλο που θα είναι μια εβδομάδα πολύ ισχυρών βοριάδων, μέχρι στιγμής τα προγνωστικά στοιχεία δεν δείχνουν να δημιουργούνται προβλήματα με απαγορευτικά στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Την Δευτέρα θα έχει αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες παροδικές νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί άνεμοι στα 4 με 6 μποφόρ μόνο στα νότια τμήματα και με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε παρόμοια επίπεδα, μέχρι τους 32 με 35 βαθμούς και μόνο στα κεντρικά μέχρι τους 36 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι αρχικά θα είναι δυτικοί τοπικά μέχρι τα 5 μποφόρ και στη συνέχεια νότιοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη αναμένονται αραιές πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία, την Ήπειρο και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών.  Οι άνεμοι θα πνέουν πλέον από βόρειες- βορειοδυτικές διευθύνσεις πολύ ισχυροί φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ, δροσίζοντας πρώτα την ατμόσφαιρα στα βόρεια και ανατολικά. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Ιόνιο οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν, όμως πολύ ισχυρό μελτέμι θα επηρεάσει το Αιγαίο με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο τμήμα. Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει κατά 2 με 3 μονάδες.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More