Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Καυτό και το Σάββατο, πρόσκαιρη υποχώρηση της ζέστης την Κυριακή

Διατηρούνται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές. Πρόσκαιρη ύφεση του καύσωνα θα έχουμε κυρίως στα ανατολικά και βόρεια από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, καθώς πολύ ισχυροί βοριάδες θα ρίξουν ελαφρώς την θερμοκρασία. Στα δυτικά όμως μικρή θα είναι η υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, με τον υδράργυρο να ακολουθεί νέα ανοδική πορεία από Τρίτη. 

Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε περιοχές της κεντρικής  και νότιας Ελλάδας με τιμές στους 42 με 43 βαθμούς, από το απόγευμα όμως θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται οι βοριάδες στο Αιγαίο δροσίζοντας ελαφρά το βράδυ την Μακεδονία, τα βόρεια και ανατολικά της χώρας. 

Αττική θα έχει αίθριο καιρό, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στην Θεσσαλονίκη με καυτό ήλιο και το θερμόμετρο από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς, δροσίζοντας κυρίως τα βόρεια και ανατολικά της χώρας, καθώς θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με την συγκράτηση των θερμοκρασιών στα ανατολικά και βόρεια λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Τα θερμόμετρα όμως από Τρίτη θα αρχίζουν και πάλι να ανεβαίνουν σταδιακά αρχικά στα δυτικά και από Τετάρτη με Πέμπτη και στην υπόλοιπη χώρα με νέα κορύφωση προς το τέλος της εβδομάδας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More