Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες

Σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι αλλά και βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία σε πτώση, που θα γίνει πιο αισθητή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας με την σημαντική ενίσχυση των βοριάδων όπου τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός σταδιακά θα αλλάξει με τους ανέμους να ενισχύονται στα δυτικά φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από νωρίς στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την βορειοδυτική Πελοπόννησο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ήλιο με την θερμοκρασία μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς και μέχρι τους 38 στο εσωτερικό της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Αναμένονται από το μεσημέρι και μετά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή μέχρι το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι βροχές στη βόρεια Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ήλιο με την θερμοκρασία μέχρι τους 35 βαθμούς και τους ανέμους στο Ιόνιο να φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Την επόμενη εβδομάδα από την Τρίτη έως και την Πέμπτη θα πνέουν πολύ ισχυροί βοριάδες κυρίως στο Αιγαίο όπου τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η ατμόσφαιρα θα δροσίσει πέφτοντας κατά 2 με 3 βαθμούς.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More