Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Τα πρώτα σαραντάρια είναι εδώ

Πρώτη μέρα του καύσωνα και ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς σε περιοχές του θεσσαλικού κάμπου. Στα αστικά κέντρα τα θερμόμετρα θα δείξουν πάνω από 38 βαθμούς με τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας να σημειώνουν τιμές μέχρι και 42 με 43 βαθμούς για 2 με 3 ημέρες συνεχόμενα. Μικρή κάμψη των θερμοκρασιών αναμένεται την Κυριακή λόγω ενίσχυσης των βοριάδων, με νέα άνοδο Τρίτη και Τετάρτη. 

Σήμερα Πέμπτη θα έχουμε την εκκίνηση του καύσωνα σε όλη τη χώρα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 39 βαθμούς και να παραμένουν υψηλά για τις επόμενες ημέρες. Περισσότερη ζέστη θα έχει στα ηπειρωτικά με τις τιμές ξεπερνούν τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Στερεάς και κεντρικής Ελλάδας, ενώ και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές οι τιμές που θα καταγραφούν θα είναι στους 37- 39 βαθμούς και στα νησιά στους 34 με 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα παραμείνουν σταθεροί μέχρι τα 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με καυτό ήλιο και το θερμόμετρο από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, θα έχουμε την κορύφωση του καύσωνα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 42 με 44 βαθμούς σε Θεσσαλία, κεντρική και Στερεά Ελλάδα, μέχρι τους 39 στα βόρεια και δυτικά και τους 36 με 37 την νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 και τοπικά μόνο 6 μποφόρ και οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα πέσουν κάτω από τους 27 με 30 βαθμούς σε όλη την χώρα. 

Την Κυριακή θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά 1 με 3 βαθμούς καθώς θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο, όμως και πάλι θα συνεχίσουν να καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται και αυτή καυτή με τα θερμόμετρα από Τρίτη να αγγίζουν και πάλι θερμοκρασίες κοντά και πάνω από τους 40 βαθμούς.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More