Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Elias – Σήμερα και αύριο τα πιο έντονα φαινόμενα

Το επόμενο διήμερο θα είναι και η τελευταία πράξη αυτής της κακοκαιρίας Elias, με την Τετάρτη την ημέρα με τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα σε περισσότερες περιοχές. Από την Πέμπτη το μεσημέρι σταδιακά θα αρχίσουν να υποχωρούν τα φαινόμενα, κινούμενα πλέον στα ανατολικά.

Την Τετάρτη αναμένεται η κορύφωση της κακοκαιρίας με τις βροχές να επηρεάζουν σχεδόν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση τμήματα της βόρειας Μακεδονίας, την Θράκη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης. Βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο που τοπικά θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα, μέχρι τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου, και μόνο στα ανατολικά θα φτάνει τους 28 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει νεφώσεις με βροχές, κατά διαστήματα πιο ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει παροδικές νεφώσεις με ήλιο και πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη μέχρι το μεσημέρι θα συνεχιστούν τα φαινόμενα με ένταση αλλά πιο εντοπισμένα στην κεντρική, στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Σταδιακά από το απόγευμα θα παρουσιάσει βελτίωση ο καιρός στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα έχουν εντάσεις μέχρι τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα μέχρι τους 25 με 29 βαθμούς.

Το τέλος της εβδομάδας θα κυλήσει με πιο βελτιωμένο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, χωρίς όμως να λείψουν οι τοπικές βροχές.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More