Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Για άλλη μια μέρα θα κάνει ζέστη, οι άνεμοι στρέφονται σε ανατολικούς και οι βροχές γενικεύονται σε όλη τη χώρα. Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και όλη η εβδομάδα θα κυλήσει με άστατο καιρό.

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές σε όλη τη χώρα, πιο ασθενείς και σύντομες στα δυτικά και νότια το πρωί, πιο οργανωμένες στα βόρεια και ανατολικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα 5 με 7 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο και μέχρι τα 5 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι τους 15 με 17 βαθμούς στα βόρεια και μέχρι τους 19 με 21 στην υπόλοιπη χώρα.

Η Αττική θα έχει αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι πιο αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Ασθενείς άνεμοι αρχικά βόρειοι και στην συνέχεια νότιοι θα πνέουν στη πόλη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά της χώρας. Με εξαίρεση το Ιόνιο στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα έχει παροδικές νεφώσεις με ήλιο. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι άνεμοι ασθενείς, ενώ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση φτάνοντας τους 15 βαθμούς στα βόρεια και μέχρι τους 20 στην υπόλοιπη χώρα.

Η συνέχεια της εβδομάδας θα κυλήσει με άστατο καιρό και λιγότερο ήλιο. Πιο οργανωμένες βροχές περιμένουμε την Πέμπτη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η Θερμοκρασία θα συνεχίσει να πέφτει φτάνοντας σε φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More