Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Κυριακή και Δευτέρα ισχυροί βοριάδες – Από Δευτέρα ισχυρές βροχές

Γενικά καλός ο καιρός την Κυριακή παρά τους ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο. Φθινοπωρινό σκηνικό όμως από Δευτέρα με ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με παροδικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στην Χαλκιδική, την ανατολική Στερεά Ελλάδα (στην Εύβοια) και την Κρήτη μπορεί να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν με εντάσεις τοπικά στα 7 μποφόρ, και στο Ιόνιο μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, μέχρι τους 30 με 34 βαθμούς. 

Στην Αττική θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι τοπικά στα ανατολικά μέχρι τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι ενώ δεν αποκλείονται στα ορεινά ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στη πόλη θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα οι βοριάδες θα επιμείνουν επηρεάζοντας και το Ιόνιο με εντάσεις τοπικά μέχρι τα 7 μποφόρ. Σημαντικές βροχές αναμένονται από το πρωί αρχικά στα βόρεια που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν και νοτιότερα με κατά τόπους πιο ισχυρά φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 4 με 6 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άκρως φθινοπωρινός σε όλη τη χώρα, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More