Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Μικρό καλοκαίρι μες στον χειμώνα

Το μόνο που μαρτυράει πως είναι χειμώνας, εκτός από το ημερολόγιο, είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του καιρού αυτές τις γιορτές παραπέμπουν μάλλον σε άνοιξη, καθώς η μεγάλης διάρκειας καλοκαιρία και απουσία ανέμων, ανεβάζει μέσα στην ημέρα το θερμόμετρο σε υψηλά επίπεδα. Αν και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται στον ορίζοντα σημαντική αλλαγή του καιρού, ελπίζουμε να μην αργήσει να συμβεί.

Σήμερα Δευτέρα θα συνεχίσει να δείχνει το πιο καλό του πρόσωπο, με τον ήλιο να κυριαρχεί σε όλη τη χώρα, τους ανέμους ασθενείς και την θερμοκρασία σε υψηλά και πάλι επίπεδα. Μόνο στα νότια τμήματα του Αιγαίου βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες. Ο υδράργυρος το μεσημέρι αναμένεται και σήμερα να φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς στα κεντρικά και νοτιοανατολικά,  και τους 14 με 16 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πολύ ασθενείς και η θερμοκρασία και πάλι στους 7 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με λίγες νεφώσεις και θα πνέει ένα ελαφρύ αεράκι. Το θερμόμετρο θα δείξει 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές θα διατηρηθεί ο ίδιος καιρός και την Τρίτη σε όλη την χώρα. Η θερμοκρασία σε παρόμοια υψηλά επίπεδα και οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί, με τάση να στραφούν σε δυτικούς νότια της Πελοποννήσου.

Οι επόμενες μέρες θα κυλήσουν χωρίς καιρικές ανησυχίες, αλλά με τον ίδιο ευχάριστο καλό καιρό σε όλη την χώρα. Λίγο θα πέσει η θερμοκρασία κατά 1 με 3 βαθμούς οι μέγιστες, και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κατά τόπους ασθενείς σύντομες βροχές. Ανήμερα της πρωτοχρονιάς φαίνεται μια ενίσχυση των βοριάδων.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More