Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Επιστρέφει δυναμικά ο άστατος καιρός την Πέμπτη με αρκετές καταιγίδες στη χώρα και πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές, καταιγίδες, ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 14 βαθμούς, έως 17 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια. Κάποιες βροχές θα επιμείνουν κυρίως σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 με 17 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε περισσότερη συννεφιά με λίγες βροχές κυρίως σε κεντρική Μακεδονία, Εύβοια και Κρήτη. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Η Κυριακή θα περάσει με ισχυρό βοριά στο Αιγαίο και τοπικές βροχές στη χώρα. Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More