Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Σαρωτικές καταιγίδες το επόμενο διήμερο σχεδόν σε όλη τη χώρα

Επικίνδυνο καιρικά το επόμενο διήμερο με τοπικά μπουρίνια σχεδόν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τετάρτη περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με πολλές βροχές και καταιγίδες από το πρωί στην κεντρική και τη νότια χώρα και από το μεσημέρι τοπικά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, βόρειο Αιγαίο, πρόσκαιρα τοπικά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι έως 5 μποφόρ, θα ενισχύονται όμως σημαντικά την ώρα της καταιγίδας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.

Την Πέμπτη η έντονη κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με τις ισχυρότερες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More