Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Αρκετές οι βροχές στα νότια, πιο αισθητό το κρύο λόγω βοριάδων (video)

Με βοριάδες, τοπικές βροχές και πιο ταιριαστές με την εποχή θερμοκρασίες θα πορευτούμε έως την Κυριακή σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Ωστόσο από τη Δευτέρα και για αρκετές ημέρες επιστρέφουν δυναμικά οι νοτιάδες φέρνοντας ανεβασμένες  θερμοκρασίες, πιο γενικευμένες βροχές και υγρασία.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη περιμένουμε πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες, με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφορ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 13 βαθμούς, έως 15 στην υπόλοιπη χώρα, με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφορ. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφορ. Η θερμοκρασία από 3 έως 13 βαθμούς.

Το Σάββατο βροχές θα σημειώνονται κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα και στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοί βόρειοι έως 5 μποφορ.  Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Tην Κυριακή οι βροχές θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο, με αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα και βοριάδες βεβαίως στο Αιγαίο. Από την Δευτέρα πάντως έρχεται πολύ ισχυρός νοτιάς, θα ανεβάσει αισθητά τη θερμοκρασία και θα φέρει αρκετές βροχές, πιο σημαντικές στα δυτικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More