Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Βροχερός ο καιρός το Σάββατο με ισχυρές καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο

Έως το Σάββατο θα μας απασχολήσει μια αξιόλογη μεταβολή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει και λίγα χιόνια στα πολύ ορεινά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Σε Μαγνησία, Σποράδες, Εύβοια και νότιο Iόνιο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 16 βαθμούς, έως 21 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

Την Κυριακή οι βροχές σχετικά γρήγορα θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα, με αρκετή ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι μόνο στο βόρειο Ιόνιο θα φτάνουν πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στις περισσότερες περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More