Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Εμμονή της αστάθειας, κυρίως στα ηπειρωτικά

Mε υφέσεις και εξάρσεις η αστάθεια συνεχίζεται έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά, πιο ισχυρές στα βόρεια. Οι άνεμοι ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, μικρή η πιθανότητα βροχής στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα περάσει με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά, πιθανώς πρόσκαιρα και στο Ιόνιο, με αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι τοπικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο. Η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

Όσο για την Παρασκευή η αστάθεια συνεχίζεται με πολλές μπόρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, πιθανώς τοπικά και στο Αιγαίο. Οι άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά. Η έντονη αστάθεια θα επιμείνει και το Σάββατο σε πολλές περιοχές τη χώρας.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More