Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Εμμονή των υψηλών θερμοκρασιών και τις επόμενες ημέρες (video)

Η μη συμβατή με την εποχή καλοκαιρία συνεχίζεται στη χώρα μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Για αρκετές ημέρες ακόμη η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή, οι βροχές θα είναι πολύ περιορισμένες και τα χιόνια σχεδόν ανύπαρκτα.  Προσοχή βεβαίως στις πρωινές ομίχλες που δυσκολεύουν την οδήγηση.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη,  περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με τοπικες ομίχλες το πρωί. οι άνεμοι βόρειοι έως 5 με 6 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, έως 18 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Την Πέμπτη θα έχουμε κάποιες παροδικές νεφώσεις και πρωινές τοπικες ομίχλες με πιθανές ασθενείς βροχές στο Ιόνιο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί, μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα πέσει 1 με 2 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Τα Θεοφάνια θα γιορταστούν  με αρκετή ηλιοφάνεια και ίσως ελάχιστες βροχές στο Ιόνιο και την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ανεβασμένη με ανέμους έως 5 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο η συννεφιά τοπικά θα είναι περισσότερη με  βροχές κυρίως στη νότια νησιωτική χώρα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More