Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Θυελλώδεις βοριάδες και χαμηλή υγρασία (video)

Οι επικίνδυνες καταιγίδες αποτελούν παρελθόν και οι θυελλώδεις βοριάδες αναλαμβάνουν καιρική δράση, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τρίτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα. Τοπικές βροχές, κατά κανόνα σύντομες και ασθενείς, θα εκδηλώνονται στη βόρεια Κρήτη αλλά και σε ορεινές κυρίως περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι βοριάδες  έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, 7 με 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα και τους 30 με 32.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανές ασθενείς βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Την Τετάρτη, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στη χώρα. Οι βροχές θα είναι πολύ περιορισμένες και θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά Θεσσαλίας και Μακεδονίας. Οι βοριάδες θα επιμείνουν θυελλώδεις στο Αιγαίο στα 7 με 8 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς.

 

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More