Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδης νοτιάς (video)

Δείξτε προσοχή έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, ισχυρές καταιγίδες θα σαρώσουν πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Τα ήδη κορεσμένα εδάφη σε Ιόνιο Ήπειρο δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο και το γεγονός ότι θα πληγούν ευάλωτες σε κακοκαιρίες περιοχές όπως η Κρήτη, μας θέτουν σε πλήρη επιφυλακή. Εν δυνάμει επικίνδυνος και ο θυελλώδης νοτιάς.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα, σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη σε όλο το Αιγαίο και την Κρήτη θα εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λιγότερες όμως βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι νοτιάδες στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ με εξασθένηση, δυτικοί στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο τους 17 με 18 βαθμούς, έως 20 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Την Πέμπτη λίγες βροχές θα επιμείνουν κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 με 20 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More