Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Καλός καιρός με υψηλές θερμοκρασίες έως τα Χριστούγεννα

Ο ήλιος και οι ανεβασμένες θερμοκρασίες θα μας χαρίσουν φέτος λαμπερά και ζεστά Χριστούγεννα. Ακόμα και ο πρωινός παγετός θα υποχωρήσει λίγο τις επόμενες ημέρες. Όσο πλησιάζουμε προς την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, δεν φαίνεται πάντως προς το παρόν κάποια σημαντική κακοκαιρία στον ορίζοντα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη χώρα και πρωινές τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς, έως 15 με 17 στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  7 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.

Το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων θα έχουμε κάποιες αραιές νεφώσεις στη χώρα, χωρίς όμως βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις μόνο στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Τα Χριστούγεννα θα γιορταστούν με ήλιο σε όλη τη χώρα, οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι, μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία υψηλή για την εποχή, έως 15 βαθμούς στα βόρεια, έως 18 με 19 στην υπόλοιπη χώρα. Δευτέρα και Τρίτη ο ήπιος καιρός θα συνεχιστεί, από την Τετάρτη περιμένουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας και περισσότερη συννεφιά στη χώρα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More