Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Λαμπερά Χριστούγεννα με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες

Τα Χριστούγεννα φέτος θα γίνουν ακόμη πιο λαμπρά με τη συμβολή του ήλιου. Την εικόνα θα συμπληρώσουν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν και τους 20 βαθμούς σε κάποιες περιοχές. Με λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η νέα χρονιά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο την ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, περιμένουμε αραιές νεφώσεις στη χώρα και πρωινές τοπικές ομίχλες με πιθανές ασθενείς βροχές κυρίως το βράδυ σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ μόνο στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς, έως 15 με 17 στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  7 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 3 έως 13 βαθμούς.

Την Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων ο ήλιος θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι, μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς στα βόρεια, έως 18 με 20 τοπικά στην υπόλοιπη χώρα.

Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός θα είναι παρόμοιος. Θα παραμείνει δηλαδή πολύ ήπιος, με ανεβασμένες  θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια, χωρίς προβλήματα ανέμων. Την Τετάρτη ωστόσο ο βοριάς στο Αιγαίο θα ενισχυθεί, θα ρίξει λίγο τη θερμοκρασία και θα φέρει κάποιες ασθενείς βροχές στην ανατολική και τη  νότια χώρα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More