Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με ήπιο καιρό το επόμενο διήμερο – Περισσότερες οι βροχές την Πέμπτη (video)

Χωρίς καιρικά προβλήματα θα περάσουμε το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι βροχές θα είναι πολύ περιορισμένες, θα υπάρχει λίγη συννεφιά αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι σε μέτριες εντάσεις, η θερμοκρασία μας κάνει ακόμη τη χάρη και κινείται σε επίπεδα λίγο πιο ανεβασμένα σε σχέση με την εποχή. Πέμπτη και Παρασκευή ο νοτιάς αναλαμβάνει δράση φέρνοντας καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, λοιπόν την Τρίτη στη δυτική Ελλάδα περιμένουμε πρόσκαιρες βροχές και λίγες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και τις πρωινές ώρες τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι στο ιόνιο ασθενείς, βόρειοι στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ με εξασθένηση και εκεί. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, έως 21 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Την Τετάρτη λίγες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στη δυτική Ελλάδα, σε Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα γίνουν νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στη βόρεια Ελλάδα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More