Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με αρκετό ήλιο, αλλά αισθητό κρύο το Σαββατοκύριακο

Με περισσότερο ήλιο και λίγο πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Έτσι, ο πρωινός παγετός θα παρουσιάσει μια μικρή υποχώρηση και πάλι βέβαια τοπικά θα είναι ισχυρός. Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας έρχεται προς τα τέλη της νέας εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια και στην Κρήτη ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ με εξασθένηση. H θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 9 με 11 βαθμούς, έως 13 μόνο στο νότιο Αιγαίο, με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από -2 έως  8 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με περισσότερη συννεφιά τοπικά, χωρίς όμως ιδιαίτερα φαινόμενα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει 1 με 2 βαθμούς, πάλι όμως με ισχυρό πρωινό παγετό.

Μέχρι τα μέσα της νέας εβδομάδας οι βοριάδες θα πνέουν τοπικά πολύ ισχυροί και θα κρατήσουν τη θερμοκρασία στους 12 με 13 βαθμούς. Θα φέρουν και κάποιες ασθενείς βροχές στα ανατολικά, με λίγα χιόνια εκεί σε ορεινά-ημιορεινά.

Από την Παρασκευή όμως πάμε σε αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, θα φτάσουμε και τους 15 με 17 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More