Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με ισχυρό νοτιά, τοπικές βροχές και “20άρια” το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

H εβδομάδα συνεχίζεται με ήπιες, ανεβασμένες θερμοκρασίες, χωρίς ιδιαίτερες βροχές, με  πιθανές πρωινές τοπικές ομίχλες. Tο τριήμερο της Kαθαράς Δευτέρας θα περάσει με ισχυρό νοτιά, αρκετή συννεφιά και κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα μας με πρωινές τοπικές ομίχλες. Υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ, από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι και εκεί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

H Παρασκευή θα περάσει με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και ίσως ελάχιστες βροχές τοπικού χαρακτήρα.  οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. η θερμοκρασία θα πέσει 1 με 2 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Το Σάββατο περιμένουμε πρόσκαιρη συννεφιά και λίγες βροχές στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ, θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα η συννεφιά θα είναι περισσότερη, με σκόνη στην ατμόσφαιρα και νοτιάδες έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση όμως. Δεν θα λείψουν και οι βροχές κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More