Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με καλοκαιρία έως τα Χριστούγεννα (video)

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, δεν θα έχουν άρωμα χειμώνα, θα γιορταστούν όμως με λαμπερό ήλιο και ήπιες θερμοκρασίες χωρίς κανένα καιρικό ζήτημα σε στεριά και θάλασσα. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα υποχωρήσει λίγο και ο πρωινός παγετός, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις στη χώρα και πρωινές τοπικές ομίχλες με πιθανότητα βροχής μόνο στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα νότια τους 15 με 17 βαθμούς, έως 12 με 14 στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις και το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.

Την Παρασκευή και πάλι δεν προβλέπονται γενικά βροχές, θα έχουμε κάποιες παροδικές νεφώσεις, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στις περισσότερες περιοχές.

Η παραμονή των Χριστουγέννων θα περάσει με καλοκαιρία, αρκετό ήλιο, ήρεμες θάλασσες και θερμοκρασίες έως 14 με 16 βαθμούς. Ανήμερα των Χριστουγέννων ο ήλιος θα είναι λαμπρός και η θερμοκρασία ανεβασμένη στους 17 με 19 βαθμούς. Ο κάλος καιρός θα συνεχιστεί και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More