Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με τοπικές μπόρες η Μ. Τρίτη – Βελτίωση Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη με άνοδο της θερμοκρασίας (video)

Με άστατο καιρό αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Μ. Τρίτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες σε Εύβοια, Αιγαίο και Κρήτη, το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά και σε ηπειρωτικές κυρίως ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά με σύντομες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά με πιθανές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  7 έως 17 βαθμούς.

Η Μ. Τετάρτη θα περάσει με αρκετή ηλιοφάνεια, κάποιες αραιές νεφώσεις τοπικά και λίγες μπόρες κυρίως σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι δυτικοί έως 7 μποφόρ μόνο στα νότια. Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 22 βαθμούς.

Την Μ. Πέμπτη η έξοδος θα γίνει με ιδανικό καιρό χωρίς βροχές με ήλιο, χωρίς προβλήματα ανέμων με θερμοκρασίες έως 24 βαθμούς. Την Μ. Παρασκευή δεν θα λείψουν κάποιες βροχές κυρίως σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία,  με νοτιά ισχυρό στο βόρειο Αιγαίο. Ελάχιστες θα είναι οι βροχές το Μεγάλο Σάββατο στο βόρειο Αιγαίο, περισσότερες θα είναι την Κυριακή του Πάσχα στη δυτική Ελλάδα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More