Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ο Μάιος των βροχών και της συννεφιάς συνεχίζεται (video)

Βροχερός κατά διαστήματα θα παραμείνει ο καιρός έως το τέλος της εβδομάδας σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια , με παροδικές όμως  βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Το μεσημέρι και το απόγευμα μπόρες θα εκδηλώνονται τοπικά και στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι  βόρειοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο εως 22.

Στην Αττική είναι πιθανές κάποιες τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι εως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  14 έως 25 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα περάσει με αρκετή ηλιοφάνεια, το μεσημέρι και το απόγευμα δεν θα λείψουν και πάλι οι μπόρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 27 βαθμούς.

Όσο για την Παρασκευή, η αστάθεια θα επιμείνει με αρκετές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά αλλά και στην Κρήτη. Οι βοριάδες εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 26 βαθμούς. Με πιο ισχυρό βοριά στο Αιγαίο, αρκετή συννεφιά και τοπικές βροχές θα περάσει το Σαββατοκύριακο.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More